Facebook Instagram
Ta strona korzysta z cookies, czyli niewielkich plików zapisywanych w Twoim urządzeniu - więcej w polityce prywatności rozumiem
listki Biryani - orientalny kotlet z indyka z ryżem brązowym i warzywami indyk
Foto Biryani Jem świadomie, wybieram produkty z dodatkiem warzyw
mięso z indyka z ryżem brązowym i warzywami
  • orientalny kotlet doprawiony aromatycznymi przyprawami (kurkuma, curry, cynamon)
  • polecany na ciepło z patelni, piekarnika, mikrofalówki lub grilla

Bez dodatku:

  • Substancji konserwujących
  • Wzmacniaczy smaku
  • Fosforanów
  • Barwników

Pakowany z dbałością o środowisko - tacka wytworzona do 80% z recyklingu.

Składniki: mięso z indyka gotowane (45%), ryż brązowy parzony (20%), mieszanka warzyw w zmiennych proporcjach (20%) (por, pietruszka, seler, marchew), olej rzepakowy, błonnik pszenny (bezglutenowy), aromaty naturalne i aromaty (zawierają seler), sól, przyprawy (w tym czosnek, curry, papryka, pieprz, cynamon, kurkuma, kolendra, kminek, gorczyca), cukier, mąka ryżowa, maltodekstryna, białko sojowe, ekstrakt drożdży.

Produkt może zawierać alergeny: gluten, mleko.

powrót do listy produktów

Zalety mięsa z indyka

  • duża zawartość łatwo przyswajalnego białka
  • lekkostrawne
  • cenne źródło ważnych składników mineralnych (fosfor, potas, magnez, żelazo, cynk)
  • bogate w znaczne ilości witamin z grupy B (niacyna, ryboflawina, tiamina), niezbędnych do wzrostu i rozwoju układu nerwowego

Zalety ryżu brązowego

  • bogate źródło błonnika i białka roślinnego
  • cenna zawartość witamin i składników mineralnych

Zalety przypraw

KURKUMA

  • działanie przeciwzapalne i pozytywny wpływ na odporność
  • dobry wpływ na układ krążenia i nerwowy
  • pobudza apetyt i wspomaga przemianę materii

CYNAMON MIELONY

  • pomaga w dolegliwościach trawiennych
  • wspiera leczenie przeziębienia i grypy

BĄDŹ FLEXI jedz warzywa nie rezygnując z mięsa!