Facebook Instagram
Ta strona korzysta z cookies, czyli niewielkich plików zapisywanych w Twoim urządzeniu - więcej w polityce prywatności rozumiem
listki Burger z indyka z soczewicą indyk
Foto Burger Jem świadomie, wybieram produkty z dodatkiem warzyw
mięso z indyka z soczewicą
  • idealna propozycja na szybki i smaczny posiłek
  • polecany na ciepło z patelni, piekarnika, mikrofalówki lub grilla

Bez dodatku:

  • Substancji konserwujących
  • Wzmacniaczy smaku
  • Fosforanów

Pakowany z dbałością o środowisko - tacka wytworzona do 80% z recyklingu

Składniki: mięso z indyka (36%), soczewica czerwona parzona (34%), woda, olej rzepakowy i słonecznikowy, białko sojowe, aromaty i aromaty naturalne, zioła, błonnik bambusowy, sól.

Produkt może zawierać alergeny: gluten, gorczycę, mleko, seler.

powrót do listy produktów

Zalety mięsa z indyka

  • duża zawartość łatwo przyswajalnego białka
  • lekkostrawne
  • cenne źródło ważnych składników mineralnych (fosfor, potas, magnez, żelazo, cynk)
  • bogate w znaczne ilości witamin z grupy B (niacyna, ryboflawina, tiamina), niezbędnych do wzrostu i rozwoju układu nerwowego

Zalety soczewicy czerwonej

  • bogate źródło błonnika i białka roślinnego
  • cenna zawartość witamin grupy B i witaminy K
  • źródło minerałów (magnez, cynk, żelazo, potas, fosfor oraz miedź) i kwasu foliowego
  • niski indeks glikemiczny

BĄDŹ FLEXI jedz warzywa nie rezygnując z mięsa!