Facebook Instagram
Ta strona korzysta z cookies, czyli niewielkich plików zapisywanych w Twoim urządzeniu - więcej w polityce prywatności rozumiem
listki Kiełbaski z indyka z ciecierzycą indyk
Foto Kiełbaski Jem świadomie, wybieram produkty z dodatkiem warzyw
mięso z indyka z ciecierzycą
  • smaczne uzupełnienie śniadania, dania obiadowego lub kolacji
  • polecane na ciepło z wody lub patelni

Bez dodatku:

  • Wzmacniaczy smaku
  • Fosforanów

Produkt bez osłonki

Składniki: mięso z indyka (60%), ciecierzyca parzona (30%), woda, błonnik pszenny (bezglutenowy), aromaty i aromaty naturalne, sól, przyprawy, glukoza, stabilizator: cytryniany sodu; cukier, substancja konserwująca: azotyn sodu.

Produkt może zawierać alergeny: gluten, gorczycę, mleko, seler, soję.

powrót do listy produktów

Zalety mięsa z indyka

  • duża zawartość łatwo przyswajalnego białka
  • lekkostrawne
  • cenne źródło ważnych składników mineralnych (fosfor, potas, magnez, żelazo, cynk)
  • bogate w znaczne ilości witamin z grupy B (niacyna, ryboflawina, tiamina), niezbędnych do wzrostu i rozwoju układu nerwowego

Zalety ciecierzycy

  • bogate źródło błonnika i białka roślinnego
  • cenna zawartość witamin z grupy B i witaminy A
  • źródło minerałów (wapń, żelazo, magnez oraz potas) i kwasu foliowego
  • niski indeks glikemiczny

BĄDŹ FLEXI jedz warzywa nie rezygnując z mięsa!