Facebook Instagram
Ta strona korzysta z cookies, czyli niewielkich plików zapisywanych w Twoim urządzeniu - więcej w polityce prywatności rozumiem
listki Pasztet z indyka z soczewicą indyk
Foto Pasztet Jem świadomie, wybieram produkty z dodatkiem warzyw
mięso z indyka z soczewicą
  • doprawiony świeżo mielonym czarnym pieprzem i zielem angielskim
  • smaczna i treściwa forma przekąski

Bez dodatku:

  • Substancji konserwujących
  • Wzmacniaczy smaku
  • Fosforanów
  • Barwników

Składniki: mięso z indyka gotowane (65%), soczewica czerwona parzona (20%), olej rzepakowy, mąka pszenna (zawiera gluten), aromaty, błonnik pszenny (bezglutenowy), przyprawy (w tym pieprz czarny, ziele angielskie), sól, drożdże, aromaty.

Produkt może zawierać alergeny: gorczyca, mleko, seler, soja.

powrót do listy produktów

Zalety mięsa z indyka

  • duża zawartość łatwo przyswajalnego białka
  • lekkostrawne
  • cenne źródło ważnych składników mineralnych (fosfor, potas, magnez, żelazo, cynk)
  • bogate w znaczne ilości witamin z grupy B (niacyna, ryboflawina, tiamina), niezbędnych do wzrostu i rozwoju układu nerwowego

Zalety soczewicy czerwonej

  • bogate źródło błonnika i białka roślinnego
  • cenna zawartość witamin grupy B i witaminy K
  • źródło minerałów (magnez, cynk, żelazo, potas, fosfor oraz miedź) i kwasu foliowego
  • niski indeks glikemiczny

BĄDŹ FLEXI jedz warzywa nie rezygnując z mięsa!