Facebook Instagram
Ta strona korzysta z cookies, czyli niewielkich plików zapisywanych w Twoim urządzeniu - więcej w polityce prywatności rozumiem
listki Terrina - pasztet z indykiem, soczewicą i ziarnami indyk
Foto Terrina Jem świadomie, wybieram produkty z dodatkiem warzyw
mięso z indyka z soczewicą i ziarnami
  • cenne połączenie mięsa z indyka, soczewicy czerwonej oraz kompozycji ziaren słonecznika, pestek dyni i siemienia lnianego

Bez dodatku:

  • Substancji konserwujących
  • Wzmacniaczy smaku
  • Fosforanów
  • Barwników

Delikatny rodzaj pasztetu uznany w kuchni francuskiej

Składniki: soczewica czerwona parzona (60%), mięso z indyka gotowane (25%), olej rzepakowy, mieszanka ziaren w zmiennych proporcjach (10%) [słonecznik, pestki dyni, siemię lniane], mąka pszenna (zawiera gluten), sól, aromaty (zawierają seler), glukoza, przyprawy (zawierają gorczycę), maltodekstryna, białko sojowe, drożdże, ekstrakt drożdży.

Produkt może zawierać alergeny: mleko.

powrót do listy produktów

Zalety mięsa z indyka

  • duża zawartość łatwo przyswajalnego białka
  • lekkostrawne
  • cenne źródło ważnych składników mineralnych (fosfor, potas, magnez, żelazo, cynk)
  • bogate w znaczne ilości witamin z grupy B (niacyna, ryboflawina, tiamina), niezbędnych do wzrostu i rozwoju układu nerwowego

Zalety soczewicy czerwonej

  • bogate źródło błonnika i białka roślinnego
  • cenna zawartość witamin grupy B i witaminy K
  • źródło minerałów (magnez, cynk, żelazo, potas, fosfor oraz miedź) i kwasu foliowego
  • niski indeks glikemiczny

Zalety zieren

PESTKI DYNI

  • źródło magnezu, cynku, manganu, fosforu oraz miedzi

SIEMIĘ LNIANE

  • poprawa pracy układu pokarmowego, kondycji skóry, włosów i paznokci

SŁONECZNIK

  • źródło wapnia, witaminy A i C oraz błonnik

BĄDŹ FLEXI jedz warzywa nie rezygnując z mięsa!